donderdag 19 juni 2014

Zelf maken: Prachtig blingbling bijouteriedoosje


(Klik op een van bovenstaande afbeeldingen om hem in groter formaat te bekijken)

ZELF MAKEN: Dit schattige bijouteriedoosje.


Benodigde materialen:

- Een hartvormig doosje (te koop bij Xenos)
- Gesso
- Metallic sierradenkoord (Xenos)
- Spraypaint
- Satijn of stukje voeringsstof
- Hart-ornament (momenteel te koop bij Big Bazaar)
- Strass-band (te koop bij fournituren kramen of via het internet)
- Een mooi sierbandje om de binnenkant mooi af te werken
- Lijmpistool
- Hobbylijm
- Secondenlijm

Hoe ga je te werk?

Allereerst begin je met het primen van het doosje met gesso (wat is gesso?) aan de binnenkant en de buitenkant. Doe dit heel secuur met de zachte kant van een schuursponsje en geef het doosje drie lagen en laat de gesso tussen elke laag minstens een uur drogen of föhn het droog met een doodgewone haarföhn.

Spuit nu eerst de binnenkant van het doosje in de gewenste kleur met een bus spraypaint (heel goedkoop bij de Action). Laat het goed drogen en spuit het nog twee keer in met spraypaint voor een goede dekking. Herhaal dit proces met de buitenkant van het doosje.

Plak nu het hart-ornament precies in het midden op het deksel met een lijmpistool of met secondenlijm (lijmpistool is aan te raden omdat het dan beter vast blijft zitten).


Neem nu een reepje metallic sierradenkoord, die je bij de Xenos hebt gekocht en plak hiermee de onderste rand van het deksel netjes af.

Doe nu het deksel op het doosje en herhaal dit proces precies op de plek waar de rand van het deksel eindigt óp het doosje, zodat het mooi aansluit.

Knip nu een strook strassband af en zorg dat het passend is onder het afwerkrandje.

Maak nu ook een reepje strassband passend voor bóven het afwerkrandje op het deksel.

Het randje met strassband op het deksel heb ik eerst ingeknipt, anders kun je niet rondwerken. Dus knip één rijtje strassband af en knip dit aan de verbindingsdraadjes eventjes in aan één kant van het strassband, op die manier kun je rond werken.

De binnenkant van het doosje bekleed je met een stukje satijn of voeringsstof. De stof maak je passend door het doosje op de stof te zetten en de stof omhoog te trekken tot boven het doosje. Zorg dat het ongeveer 4mm boven het randje uitkomt en knip de stof in vorm.

Met het lijmpistool plak je eerst de vier hoeken van de stof aan de binnenkant van het doosje en blijf dit proces herhalen tot elk stukje stof is vastgeplakt.

Werk het nu mooi af met een mooi stukje sierband en je hebt een prachtig doosje.

Het is best veel werk en ik ben met dit doosje ongeveer 3 dagen bezig geweest, maar met een beetje geduld lukt het.

Ik maak deze doosjes ook in opdracht. Heb je interesse? Stuur mij dan een bericht via het kontakt formulier rechts op dit blog en vertel het item waarin je geinteresseerd bent of plak eventueel de link naar dit bericht in je email naar mij toe!

Wil je dit doosje bestellen? Dan kost dit € 35,= (excl. verzendkosten) gezien het vele werk dat erin zit!

Veel knutsel plezier toegewenst!


Like dit bericht op mijn Facebook-pagina.

2 opmerkingen: